En væg, en model og et lys

Her er et simpelt setup, der kun kræver 3 ting: en væg, en model og et lys. Det kræver selvfølgelig også et kamera og et stativ til lyset og det kan være en fordel med et stativ til kameraet.

Setup’et er ganske simpelt: modellen står op ad væggen, lyset står direkte foran modellen og kameraet står umiddelbart under lyset. Afstanden mellem lys og model afhænger af størrelsen på lyskilden (softbox, paraply, etc.) og den effekt man ønsker. Det er derfor et udmærket setup til at lære sine lys at kende, ved at sammenligne resultateterne fra f.eks. en softbox og en beauty dish og ved at sammenligne hvordan den samme lyskilde ser ud fra forskellige afstande til modellen.
Kameraet placeres som udgangspunkt direkte under lyskilden og da afstanden til modellen som regel er omkring 1 meter, er det nødvendigt at bruge vidvinkel – Pas derfor på med at placere modellen for tæt på kanterne pga. forvrængning.
I eksemplerne herunder, har jeg brugt min væg og en klap-sammen-baggrund men man kan selvfølgelig eksperimentere og bruge f.eks. farvet karton, gardiner eller noget helt tredje som baggrund. Jeg kan anbefale, at tage i Ikea eller Stof2000 og købe billigt stof som metervare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>