page35

Editorials i 2016

2016 var året, hvor jeg begyndte at få mine billeder udgivet i form af editorials i diverse magasiner. Det var egentlig ikke noget jeg havde spekuleret på at gøre men der var en masse små ting der skubbede mig i den retning: I sommeren 2015 skød jeg med en model der bemærkede, at “mine billeder var så gode, at de fortjente at komme i et magasin”. Det var selvfølgelig et kæmpe kompliment men på det tidspunkt anede jeg intet om hvordan man kunne få sine billeder i et magasin og slet ikke hvilket magasin det eventuelt skulle være. Senere på året (2015) så jeg en webcast med den amerikanske modefotograf Lindsay Adler, der netop omhandlede hvordan man kunne blive publiceret. Webcasten var et kæmpe skub i den rigtige retning men jeg manglede stadig det sidste skub. Dét skub kom i starten af 2016, da jeg så et opslag i en gruppe på Facebook hvor et af medlemmerne var blevet publiceret – det måtte jeg simpelthen også prøve!

Det første jeg skulle finde ud af var i hvilket magasin, jeg ville publiceres: jeg kiggede igennem mange hjemmesider for modemagasiner for at finde et (eller flere) der passede til mit look og stil. Jeg fandt et par stykker og nogle af dem havde oven i købet en liste over temaer til deres forskellige udgaver, så man kunne planlægge looks i forvejen.

Den “første” editorial

Den første editorial jeg skød, blev lavet sammen med model Kiri Thomassen og makeupartist Cirkeline Coco Singh – begge havde jeg arbejdet med i forvejen og det er også blevet til flere editorials med dem sidenhen. Den første editorial jeg skød, var ikke den første editorial jeg fik publiceret. Cirkeline, Kiri og jeg havde fundet en udgave af Cynical Fashion Magazine vi gerne ville skyde til og selvom der var knapt et halvt år til deadline, kunne vi jo lige så godt skyde, når nu vi alle havde tid. Temaet hed “Color pop” og var vores undskyldning for at gå amok med farver: vi tilbragte nogle underholdende timer i studiet hvor der blev “leget” med at sammensætte tøj og makeup på alle mulige farverige måder.

Den anden “første” editorial

Den første editorial jeg fik publiceret, var et eksempel på Murphys lov: alt hvad der kunne gå galt gik galt. Det startede med, at makeupartisten var syg og desværre ikke kunne være med. Sara Jakobsen (modellen) og jeg besluttede os for at skyde alligevel og gøre det så godt vi kunne. Looket vi gik efter, var med blomster i håret og “blomsteragtig” makeup. Makeup’en kunne vi selvfølgelig ikke lave lige så godt som hvis der havde været en makeupartist og det viste sig også, at blomsterne i håret var et problem da hverken Sara eller jeg havde hårelastikker eller hårnåle. Efter en tur i byen hvor Matas var lukket (det var søndag) og ingen af supermarkederne eller kioskerne havde hårnåle/elastikker, måtte Sara ringe til en veninde der var så flink at komme med en forsyning af hårremedier og en hjælpende hånd. Endelig lykkedes det at skyde billederne med et ordentligt look og nu skulle jeg bare skynde mig at retouchere billederne. Vi havde været meget sent ude, så der var kun omkring en uge til deadline. Den uge tilbragte jeg hvad der føltes som konstant foran computeren og jeg nåede at sende billederne ind til godkendelse dagen før deadline. Meget hurtigt derefter fik jeg svar tilbage fra magasinet, at de gerne ville publicere billederne og et par dage efter var min første editorial i hus.

Den sidste editorial i 2016

Den sidste editorial jeg fik publiceret i 2016, var også til Cynical Fashion Magazine. Temaet var “dukkehus” og klog af skade, var looks planlagt meget nøje i forvejen: cirka en måned før selve shootet havde vi en garderobetest, hvor Mie Hansen (modellen) prøvede alt muligt tøj for at vi kunne se hvad der passede og ikke passede. Til selve shootet vidste vi så præcis hvilket tøj Mie skulle have på og det hele forløb uden problemer.

Status

Status på 2016 blev, at jeg fik 10 editorials publiceret i 4 forskellige magasiner. Editorials er helt sikkert noget, jeg fortsætter med i fremtiden og jeg har allerede fået en serie antaget i Rebel-udgaven af Beau Nu Magazine der udkommer i januar 2017. Denne serie har jeg også lavet sammen med Kiri og Cirkeline.
Mange magasiner er kommet med deres temaer for 2017 og jeg har allerede fundet et par stykker, jeg gerne vil skyde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>